La desconeguda potencialitat terapèutica dels vibradors

Mireu aquesta imatge i penseu per uns segons què hi veieu. Ara des de Dàlia us explicarem què hi veieu, i què no. Som-hi?

En aquesta imatge, vosaltres veieu vibradors que donen plaer a la dona. Alguns o algunes potser us haureu incomodat o aclaparat amb la imatge. Altres la veureu molt natural. Però tots (o la immensa majoria) hi veieu vibradors que es fan servir per al plaer de la dona.

Nosaltres també. I això és fantàstic, sabeu per què? Doncs perquè, segons un estudi, el 45% de les dones no arriben a l’orgasme sempre que practiquen sexe. I aquests vibradors ajuden moltes persones facilitant-los el seu benestar íntim (la vibració ajuda molt a estimular el plaer).

Però nosaltres, en aquesta imatge, hi veiem moltes més coses.

Nosaltres veiem eines de treball per a les fisioterapeutes especialitzades en sòl pelvià, la musculatura que aguanta tots els nostres òrgans genitals. Concretament per al tractament de disfuncions pelvi-perineals.

Hi veiem hipotonia pèlvica (debilitament d’aquesta musculatura), que es tracta amb vibradors de vibració modulada i amb diferents intensitats per evitar l'acomodació del teixit i promoure'n la tonificació.

Hi veiem vibradors llargs que permeten treballar el to de les parets vaginals fent un tractament intracavitari. I vibradors amples i curts, que en cas d'una obertura vaginal excessiva (com pot passar després d'un part vaginal) permeten treballar sobre la musculatura superficial amb vibració alterna (variable) en freqüències i amb moviment.

També som capaços de veure-hi hipertonia pèlvica (o una contractura en aquesta musculatura), associada moltes vegades al vaginisme (incapacitat de les parets vaginals per obrir-se), disparèunia (dolor durant les pràctiques sexuals) i rigidesa corporal davant d'una situació tensa. Per a aquests casos, i també per a cicatrius hipersensibles i fins i tot per a punts “gatillo” (segur que us sona el terme si mai us heu contracturat l'esquena, és aquest nòdul localitzat al múscul que causa tant de dolor), veiem vibradors que permeten treballar de forma suau i constant, sense pressionar massa sobre els teixits afectats i amb baixa intensitat per anar desensibilitzant la zona.

Quan veiem aquesta imatge també veiem orgasmes i plaer, com vosaltres. I és genial. Però nosaltres a més sabem que cada cop que una dona té un orgasme incrementa la irrigació sanguínia a la zona, millorant la qualitat dels teixits vaginals i provocant-ne la seva contracció i, per tant, un augment del to de la musculatura del sòl pelvià. I tonificar aquesta musculatura no només permet gaudir més, en les relacions íntimes. També evita pèrdues d'orina, sequedat de les parets vaginals (molt dolorosa en alguns casos) o prolapses (despreniments dels òrgans genitals, com la bufeta urinària, que en els casos més greus necessita passar per quiròfan per posar una mena de malla que la sostingui).

Vosaltres hi veieu joguines tipus Satisfyer, conegut com a "succionador" de clítoris, tot i que realment no succiona res, el que fa és estimular la part visible del clítoris a través d'ones de pressió sense contacte directe. Nosaltres, a més, estem veient la manera com aquest òrgan es posa en erecció molt ràpidament i dóna un plaer molt intens, cosa que facilita l'arribada a l'orgasme de moltes dones que tenen dificultat (com dèiem, 45% de les dones no aconsegueixen arribar-hi sempre que mantenen relacions, una dada que ens sembla dramàtica).

Les joguines íntimes són per a totxs, ajuden a auto-explorar-se i descobrir-se a si mateix, coneixent-nos per dins i aprenent què ens agrada i què no, una cosa importantíssima quan després volem compartir amb algú la nostra intimitat. Són una forma de trencar la monotonia amb la parella intensificant el plaer de tots els seus components. No es perd sensibilitat amb elles, no provoquen addicció, no substitueixen la parella (mai no podran substituir una abraçada, un petó o una carícia reconfortant, o la sensualitat i l'erotisme del moment compartit) i com veieu, no només no causen problemes de salut , sinó que els solucionen.

La sequedat o pèrdua d'elasticitat del teixit vaginal, (no només com a procés pel qual passen la meitat de les dones durant la menopausa, sinó algunes dones al postpart o que han rebut tractaments com quimioteràpia), la hipotonia o hipertonia pèlvica, la disparèunia, per descomptat no són un joc. Són un problema molt gran per a moltes dones, que els provoca molèsties i dolor, impedint-les gaudir plenament de la seva sexualitat. Però afortunadament es poden tractar, i les joguines íntimes són grans aliades per fer-ho. Per això ens agrada anomenar-les així, joguines íntimes. Ni sexuals ni eròtiques, sinó íntimes. Perquè estan pensades per ésser utilitzades en la intimitat, perquè serveixen per jugar i perquè donen plaer. Sí. Però també tenen una potencialitat terapèutica molt gran per alleujar patologies que és totalment desconeguda per moltes persones.

Si teniu la fortuna d'estar transitant o d'haver transitat per la vostra vida íntima (menstruació, embaràs i postpart i climateri/menopausa) sense molèsties, patologies ni problemes de salut íntima, valoreu-ho i aprofiteu-ho. Sigui com sigui, us animem a totes a jugar, a explorar, a descobrir i a sentir plaer. En parella o soles. Amb joguines íntimes o sense elles. Perquè totes ens mereixem gaudir al màxim de la nostra intimitat.