Per què Dàlia

Hi ha una forta connexió entre aquesta flor i els pilars fonamentals que ens defineixen: naturalitat, integració i subtilesa. 

La dàlia és una flor natural d’olor suau que té un tall tendre i flexible però les arrels ben fortes. Creix frondosa i necessita molta llum per mantenir-se amb vida, convertint-se en un vistós bouquet natural quan floreix.

Les dàlies són flors molt diferents i diverses entre sí en quant a forma i color. Tenen abundants pètals no uniformes i colors molt variats (blanc, rosa, vermell, lila, groc, verd, blau, taronja).

La dàlia és una flor plena de significat, cada color té el seu simbolisme. Regalar-la és una manera subtil de confessar sentiments o voler encendre la passió. Però també pot ser una manera delicada de convidar a algú a canviar la seva manera de viure, atrevir-se a emprendre un viatge o conèixer alguna cosa: tot un missatge de creixement personal quan volem ajudar a una persona a obrir els ulls, ser més independent i que pugui prendre les seves pròpies decisions.

I el projecte Dàlia és ...

Naturalitat. - Sempre fem de la naturalitat el criteri protagonista en tot: nom, colors, lema, textos, pàgina web, aparadors, interior de la botiga i manera d’adreçar-nos a les persones.

Integració.- Abracem la diversitat i ens adrecem principalment a la dona, però també als homes, a les parelles, als joves, als més grans, als pares i als mestres. Dàlia és un espai d’educació obert a tothom, sense excloure-hi a ningú.

Subtilesa.- Volem viure en una societat que poc a poc s’atreveixi a normalitzar la sexualitat, però defugim de tractar les coses de forma vulgar o explícita. Ens agrada la delicadesa, ens agrada cuidar i vetllem perquè ningú no se senti incomodat.

 

El nostre isotip

La imatge en el seu conjunt evoca flor, i la base són formes que poden evocar pètals, gotes d’aigua o flames, que en definitiva són elements de la natura. En geometria, la rodona representa la dona, per això el pètal principal es corona amb un punt, per accentuar que principalment ens adrecem a ella, però a la vegada no excloem a ningú: els altres pètals representen l’home, la parella, els joves i els més grans, i fins i tot els pares interessats en abordar l’educació dels seus fills en l’àmbit emocional.

La petita rodona també pot evocar joc. I ens agrada jugar a omplir-la de simbolisme, perquè aprendre, créixer i jugar formen part del nostre adn. El punt de Dàlia pot marcar alhora, doncs, la necessitat d'arribar a un punt de referència per a moltes persones, un punt d'acceptació d'un mateix amb orgull, sentint alleujament i felicitat quan per fi pots compartir amb el món qui ets.

 

El nostre baseline de comunicació

A través d’un test de concepte fet a Lleida vam valorar moltes frases i aquest va ser finalment el lema que més va agradar a tothom qui hi va participar i el que més coherent els va semblar amb el concepte de botiga que volíem crear, sempre aclarint que perquè sigui una frase en femení no ens referim només a la dona quan diem intensament viva ... La flor, la persona, l'ànima, la ment, la parella, la relació, l'educació, la diversió, la flama, la passió, la il·lusió, la curiositat o la voluntat d'aprendre: mantinguem-la sempre intensament viva.