Plaer sexual a la menopausa: consells i recomanacions

Durant la menopausa és important utilitzar lubricants naturals que no irritin la zona vaginal. Alguns estan específicament pensats per a aquesta etapa. Pots fer servir un lubricant de grau mèdic premium amb àcid hialurònic i sense glicerina, per exemple. És ideal per a persones que busquen un producte d'alta gamma i de màxima qualitat.

La majoria de lubricants mèdics tenen glicerina (alguns fins i tot com a primer ingredient). La glicerina, malgrat donar consistència al lubricant, no deixa de ser un sucre, un aliment ideal per a fongs i bacteris. L'àcid hialurònic, com a ingredient actiu altament hidratant, manté estables els nivells naturals d'aigua, conservant la hidratació i elasticitat de la pell. La barreja d'aigua i àcid hialurònic és el combo perfecte per evitar les molèsties de la fricció i mantenir la vitalitat i la lubricació natural de la pell.

Les propietats hidratants de l'àcid hialurònic et poden ajudar a revitalitzar la zona més íntima, de manera que el teu teixit es mantingui ben lubricat i humit, millorant la hidratació i elasticitat.

 

Proveu diferents tècniques d'estimulació sexual

No hi ha orgasmes vaginals i orgasmes clitorians. Tots els orgasmes es produeixen per estimulació del clítoris. Algunes dones gaudeixen més de l’estimulació més externa d’aquesta zona, d’altres de la més interna, la que connecta amb les parets de la vagina. Algunes gaudeixen plenament de totes dues, i d'altres tenen dificultats per arribar a l'orgasme tant externament com internament.

És important fugir de la visió coitocentrista de l‟acte sexual. No ens hem de proposar arribar sempre a l'orgasme a través de la penetració. Això pot ajudar a sentir-se més relaxada i treure's la pressió de sobre, tant per a un mateix com per a la parella. L'important és gaudir del camí, com a la vida. Concentrar-se en el despertar de sensacions i en el gaudiment, a través de les carícies, moixaines, paraules a cau d’orella i rialles. Això facilitarà tota la resta.

A més, es poden provar diferents tècniques d'estimulació sexual, començant per la zona més externa del nostre òrgan genital i desplaçant-nos lentament cap a la més interna. I quedar-se on una se senti més còmoda. Encara que la penetració no permeti arribar a l'orgasme intenta que sempre formi part del joc. Això ajudarà a mantenir la vagina tonificada, lubricada i flexible, prevenint-ne la seva atròfia. Per això, la clau és no practicar-la d'inici, sinó quan ja hem entrat en excitació, perquè es pugui gaudir bé.

Prova l’ús de diferents joguines íntimes per augmentar la sensació de plaer durant l’acte sexual. Tant si tens parella com si no, mantenir una activitat sexual regular també ajudarà aquesta tonificació. La vibració accelera les sensacions, i hi ha joguines íntimes que estimulen la zona interna del clítoris, la més externa i fins i tot totes dues alhora. Són un bon aliat no només des d'una perspectiva de plaer, sinó també terapèutica, de salut sexual.

També hi ha intensificadors de plaer, alguns d'ells específicament pensats per a l'etapa de la menopausa, fets a base d'olis naturals de gran puresa i qualitat, respectuosos amb la teva pell, amb textura untuosa que deixen la teva zona més íntima en un punt òptim i ideal de lubricació, i que ajuden a despertar i potenciar moltíssim les sensacions. Permeten arribar a l'orgasme més fàcilment i, si mai no has tingut problemes per arribar-hi, o si fins i tot tens facilitat per experimentar més d’un orgasme en el mateix acte sexual, afavoreixen i/o potencien el manteniment de la teva capacitat multiorgàsmica.

Finalment recorda: el sexe després de la menopausa pot ser una experiència molt satisfactòria i saludable, sempre que es tingui en compte la importància de la comunicació oberta, l'exploració sexual i la cura personal. Amb una mica de paciència i pràctica, moltes dones poden gaudir duna vida sexual plena i satisfactòria durant molts anys després de la menopausa.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.