Com prevenir i/o combatre els símptomes més freqüents de la menopausa

Els set símptomes més freqüents de la menopausa són els fogots (“sufocacions”), la sequedat vaginal, la disminució del desig sexual, els canvis d'humor, l'insomni, l'osteoporosi i la disminució de la funció cognitiva.

A continuació, es descriuen algunes de les recomanacions dels especialistes en medicina i sexologia per prevenir o revertir aquests símptomes:

  1. Fogots: es recomana evitar els aliments i begudes calentes, reduir el consum de cafeïna, fer exercici regularment, practicar tècniques de relaxació i mantenir una temperatura ambient fresca.
  2. Sequedat vaginal: es pot tractar amb cremes hidratants vaginals i lubricants durant les relacions sexuals. A més, s'aconsella tenir relacions sexuals amb freqüència per estimular la circulació sanguínia a la zona genital.
  3. Disminució del desig sexual: se suggereix mantenir una bona comunicació amb la parella, experimentar amb noves pràctiques sexuals, explorar la pròpia sexualitat i anar a teràpia sexual si cal.
  4. Canvis d'humor: es recomana practicar exercici regularment, mantenir una alimentació saludable, dormir suficients hores i anar a teràpia si cal.
  5. Insomni: s'aconsella mantenir una rutina regular de son, evitar la cafeïna i l'alcohol abans de dormir, mantenir una temperatura ambient fresca i fer tècniques de relaxació.
  6. Osteoporosi (disminució de la densitat dels ossos a causa de la pèrdua del teixit ossi normal, tornant-se aquests menys resistents a traumatismes o la càrrega de pes, sent més fàcil patir fractures): es recomana fer exercici regularment, consumir aliments rics en calci i vitamina D, i prendre suplements si cal.
  7. Disminució de la funció cognitiva: s'aconsella fer exercici físic i mental regularment, mantenir una alimentació saludable i equilibrada i mantenir una vida social activa. A més a més, és important acudir al metge si s'experimenta una pèrdua significativa de la funció cognitiva.

Al blog de Dàlia anem donant consells i pautes per viure una menopausa en positiu.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.