Sol pelvià: què és, per què es debilita i com enfortir-lo

El sol pelvià és el conjunt de músculs i lligaments de la part baixa de l'abdomen, que ens ajuden a contraure i relaxar els esfínters, i que sostenen la bufeta, l'úter, la uretra i l'anus.

Hi ha diversos factors que debiliten aquesta zona amb el pas del temps: embaràs, part i post-part, estrenyiment crònic, hereditari, menopausa o factors quotidians com caminar, seure's, carregar pes o fer mals gestos.

Quan això passa, podem patir incontinència urinària (al tossir, esternudar, riure o fer exercici), prolapses (descens dels òrgans intrabdominals) o disfuncions sexuals.

Amb petits exercicis podem enfortir el sol pelvià. Si vens a Dàlia te’ls explicarem i t’ensenyarem els millors productes per tonificar-lo. Les nostres fisioterapeutes et resoldran dubtes.

Coneixes les boles de Kegel o boles pèlviques? Popularment també són conegudes com boles xines o boles xineses, i se les associa a joguina sexual. Però la veritat és que tenen un ús principalment terapèutic per enfortir el sol pelvià.

 

T'esperem a Dàlia! T'atendrem encantades a les nostres botigues del Carrer Major de Lleida, Carrer Santa Clara de Girona i Carrer Monterols de Reus :)

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.