10 claus per viure una menopausa positiva

La menopausa és un procés natural de l'envelliment que afecta totes les dones en major o menor grau. Comporta canvis a nivell hormonal, però també físics, psicològics i socials que cal abordar de manera integral. Es por transitar per aquest període d’una manera serena i positiva. Com? Aquestes són algunes de les claus més importants per viure una menopausa positiva que recomanem des de Dàlia. 

  1. Educar-se sobre la menopausa i interessar-se per aprendre com afecta el cos i la ment.
  2. Mantenir un estil de vida saludable que inclogui una dieta equilibrada i un exercici regular.
  3. Buscar suport emocional i social d’amics, familiars i grups de suport.
  4. Adoptar tècniques per gestionar l'estrès, com ara la meditació, la respiració profunda i la relaxació muscular progressiva.
  5. Considerar alternatives naturals per alleujar els símptomes menopàusics (abans de valorar la teràpia de reemplaçament hormonal).
  6. Comunicar-se obertament amb la parella sobre com la menopausa pot afectar la vida sexual i buscar solucions junts.
  7. Mantenir una actitud positiva i enfocar-se en els aspectes positius de la vida després de la menopausa.
  8. Acceptar que la menopausa és un procés natural i que no és un signe de feblesa o envelliment.
  9. Buscar atenció mèdica regular i fer-se exàmens de salut periòdicament.
  10. Recordeu que cada dona experimenta la menopausa de manera diferent i que no hi ha una solució única per a tots els símptomes o desafiaments que puguin sorgir.

Algunes persones transiten amb més dificultat per aquesta etapa. Al bloc de Dàlia us anirem donant consells i recomanacions específiques al voltant de diversos temes relacionats amb aquest moment vital, que d’altra banda pot ser una oportunitat única per viure nous reptes i per explorar i encetar nous camins.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.