Aprofitem Sant Jordi per aprendre junts

Amb el dia de Sant Jordi a la cantonada, arriba un moment clau de l’any per donar visibilitat als contes infantils i llibres que ens permeten compartir estones de lectura amb els fills i ajudar-los de manera efectiva en la seva educació.

Parlem de contes i llibres que giren a l’entorn de l’educació en afectivitat i sexualitat, gestió de les emocions i prevenció dels abusos infantils.

Compartir amb ells aquestes estones de lectura  proporciona un espai segur perquè els nens i les nenes puguin fer preguntes i expressar les seves inquietuds, sense por de ser jutjats. A més, promouen la seva educació en aquests àmbits des d'una edat primerenca, cosa que els permetrà créixer amb una visió sana i respectuosa de les relacions íntimes i les emocions. Així, els podem ajudar a comprendre la importància del consentiment, la identificació de situacions de risc i el respecte pels altres.

Aquestes lectures, en el context actual es tornen més importants que mai. És fonamental que els pares i mares prenguem la iniciativa i ens assegurem de proporcionar als fills una educació adequada per prevenir futures situacions de violència sexual.

A Dàlia hem fet un recull de propostes, amb una selecció de llibres que classifiquem en diversos àmbits:

Per fer la tria de llibres als que donem visibilitat hem seguit aquests criteris:

  • Contingut educatiu: transmeten missatges clars i adequats per a la seva edat. El contingut és informatiu, precís i rellevant per als temes que s'hi tracten.
  • Estil narratiu: tenen un estil de narració atractiu i fàcil de seguir, que capta l’atenció dels nens i els manté interessats en la lectura.
  • Il·lustracions: són atractives i es corresponen amb la història que s'explica, per ajudar els nens a comprendre millor els temes que es tracten.
  • Adequació a l'edat: són apropiats per a l'edat dels infants a qui s'adrecen quant a la complexitat de la trama i la presentació de la informació.
  • Inclusió: són inclusius i representatius de la diversitat de gènere, raça i orientació sexual, perquè tots els nens se sentin identificats i representats a la història.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.