Contes per a la prevenció de l'abús infantil

A Espanya, un 45% dels abusos sexuals comesos cap a menors d'edat es produeixen entre els 13 i els 16 anys, encara que l'edat mitjana en què els nens i les nenes comencen a patir abusos és molt primerenca, als 11 anys. En el 79% dels casos, les víctimes són nenes i noies adolescents, i el 84% dels abusadors són coneguts, en major o menor grau, pels nens i nenes.

Són algunes de les dades que es desprenen de l'anàlisi “Els abusos sexuals en la infància a Espanya”, de Save the Children, on es torna a alertar sobre la gravetat dels abusos a la infància.

A Dàlia estem molt sensibilitzats amb aquest tema i ens preocupem per buscar propostes de contes i llibres infantils que, adaptats a cada edat, puguin ser un recurs per a l'aprenentatge i prevenció de situacions de risc.

Així, voldríem donar visibilitat als contes de l'Associació REACH:

"En Biel i la seva cuirassa": explica la història de'n Biel, un nen que ha patit abusos i com aprèn a protegir-se i demanar ajuda.

"El planetari de les emocions": un conte sobre com identificar i expressar les emocions.

"L'Anna i la bombolla protectora": és la història de l'Anna, que aprèn a establir límits i a protegir-se davant de situacions de risc.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.