Com continuar gaudint del sexe després de la menopausa

La menopausa és un moment de canvi per a moltes dones, i una de les àrees on es pot notar és a la seva vida íntima. Això no vol dir, però, que la vida sexual s’hagi d'acabar. De fet, moltes dones troben que el sexe després de la menopausa pot ser més satisfactori que mai, i que poden gaudir d’una vida sexual plena i saludable durant molts anys.

Per això, és important tenir en compte alguns canvis que poden passar al cos i la ment d'una dona durant la menopausa, i com aquests poden afectar la seva vida íntima. Un dels canvis més comuns és la disminució dels nivells d'estrogen que pot provocar sequedat vaginal i disminució del desig sexual. També es poden presentar problemes de lubricació, dolor durant la penetració i disminució de la sensibilitat a la zona genital.

 

El nostre primer consell: parla, comparteix i riu amb la teva parella

Per gaudir del sexe després de la menopausa, és important parlar amb la parella sobre aquests canvis i com poden afectar la relació íntima. També és important ser honesta i parlar sobre allò que se sent i allò que no se sent còmode durant l'acte sexual.

 

Practica exercicis de sòl pelvià de forma regular i constant

Una altra recomanació és la pràctica d'exercicis per al sòl pelvià, que poden ajudar a millorar la sensibilitat i el to muscular de la zona vaginal. Aquests exercicis es poden fer en qualsevol moment i lloc, i poden ajudar a millorar la lubricació i el plaer durant l'acte sexual. Busca un moment a la teva rutina diària per practicar-los a casa, són exercicis senzills, en què la respiració i la concentració són clau. Només cal ser constant per notar-ne l'eficàcia.

Si creus que et costa molt esforç o et fa molt mandra entrar en aquesta rutina d'exercicis, sempre pots utilitzar les nostres Pelvic Balls. Col·loca’t la bola pèlvica entre 20 i 40 minuts cada dia, en algun moment en què estiguis en moviment (mentre vas a l'oficina, quan fas el teu passeig diari o estàs recollint la casa). Ella treballarà per tu (tu no has de fer res). I com que el pes es col·loca dins de la bola -hi ha 4 boles amb pesos diferents- podràs fer un entrenament progressiu i gradual d'una manera molt còmoda.

  

Mantingues una bona higiene íntima, utilitza lubricants específics i incorpora joguines íntimes

També és important tenir una bona higiene íntima i utilitzar lubricants naturals que no irritin la zona vaginal. A més, es poden provar diferents tècniques d'estimulació sexual, com l'estimulació del clítoris o l'ús de joguines sexuals, no només per augmentar la sensació de plaer durant l'acte sexual, sinó també pensant en la salut íntima. A nivell terapèutic, tenen un paper molt important per mantenir la teva vagina tonificada, flexible i lubricada.

Finalment, cal recordar que el sexe després de la menopausa pot ser una experiència molt satisfactòria i saludable, sempre que es tingui en compte la importància de la comunicació oberta, l'exploració sexual i la cura personal. Amb una mica de paciència i pràctica, moltes dones poden gaudir duna vida sexual plena i satisfactòria durant molts anys després de la menopausa.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.