Com millorar la qualitat del son durant la menopausa

La menopausa pot provocar trastorns del son en moltes dones a causa dels canvis hormonals i físics que experimenten. La disminució dels nivells d'estrogen pot provocar suors nocturnes i fogots, cosa que alhora pot interrompre el son i provocar insomni. A més, algunes dones poden experimentar ansietat o depressió durant aquesta etapa, cosa que també pot afectar la seva capacitat per dormir bé.

Tot i això, hi ha algunes estratègies que poden ajudar a millorar la qualitat del son durant la menopausa. Aquí us donem algunes recomanacions: 

  1. Mantingues una rutina regular de son: intenta ficar-te al llit i aixecar-te a la mateixa hora cada dia per ajudar el teu cos a establir un patró regular de son.
  2. Crea un ambient de son adequat: assegura't que el teu dormitori estigui fresc, fosc i tranquil. Evita utilitzar dispositius electrònics com telèfons mòbils o tauletes abans de ficar-se al llit, ja que la llum blava que emeten pot afectar la teva capacitat per agafar el son.
  3. Fes exercici regularment: l'exercici regular pot ajudar a reduir els símptomes de la menopausa i millorar la qualitat del son. Tanmateix, evita fer exercici intens just abans de ficar-te al llit, ja que això pot augmentar la teva freqüència cardíaca i dificultar la conciliació del son.
  4. Controla la ingesta d'aliments i líquids abans de ficar-te al llit: evita consumir menjars pesats o líquids abans de ficar-te al llit, ja que això pot provocar acidesa estomacal o necessitat d'anar al bany durant la nit. Si prens alguna infusió relaxant, per exemple, que sigui un parell d'hores abans d'anar a dormir.
  5. Si els teus símptomes són greus, parla amb el teu metge. Et pot recomanar diferents tipus de teràpies per ajudar-te a controlar-los. És important que et pugui explicar les opcions disponibles i els possibles efectes secundaris.

Seguint aquestes recomanacions, és possible millorar la qualitat del son durant la menopausa. Si els trastorns del son persisteixen o empitjoren, és important parlar amb el metge per avaluar altres opcions de tractament i assegurar-te que no hi hagi altres problemes de salut subjacents que puguin estar afectant el teu son.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.