Exercicis recomanats per alleujar els símptomes de la menopausa

La menopausa pot ser una etapa difícil per a moltes dones a causa dels símptomes que comporta, com fogots, sequedat vaginal, insomni i canvis d'humor. Afortunadament, hi ha maneres naturals d'alleujar aquests símptomes, i l'exercici n'és una.

L'exercici regular pot ser molt beneficiós en aquesta etapa perquè ajuda a reduir el risc de malalties cardíaques, osteoporosi i obesitat, que són més comunes després de la menopausa. A més, l'exercici pot ajudar a reduir les sufocacions i la sudoració nocturna, millorar el son i reduir l'estrès i l'ansietat.

Alguns exercicis recomanats específicament en aquest moment vital: 

  1. Exercicis de Kegel: Aquests exercicis se centren en enfortir els músculs del sòl pelvià, cosa que pot ajudar a prevenir la incontinència urinària i millorar la funció sexual.

Alguns d’aquests exercicis els pots incorporar a una rutina diària d’estiraments que et permetin treballar també la mobilitat articular, l’elasticitat i la força. Altres són més senzills. Per exemple, pots prémer els músculs que faries servir per aturar el flux d'orina durant uns segons, després relaxa't. Busca algun moment que sempre el puguis identificar amb aquest exercici (mentre esperes el transport públic, o en aturar-te a un semàfor quan vas pel carrer). Repeteix aquest procés diverses vegades al dia. Fer un exercici senzill com aquest però fer-lo amb constància durant anys et permetrà recollir els fruits a la menopausa, perquè els seus efectes es noten.

  1. Ioga: El ioga és una excel·lent manera de reduir l'estrès i l'ansietat, cosa que pot ajudar a millorar el son i reduir els fogots. A més, algunes postures de ioga, com la postura de la deessa i la postura del triangle, poden ajudar a alleujar els símptomes de la menopausa.
  2. Caminar: Caminar és una activitat de baix impacte que és fàcil de fer i pot proporcionar molts beneficis per a la salut. Caminar regularment pot ajudar a millorar la salut del cor, enfortir els ossos i reduir el risc de malalties cròniques.
  3. Entrenament de força: L'entrenament de força és important per mantenir la massa muscular i la densitat òssia, que poden disminuir després de la menopausa. Els exercicis de força, com aixecar peses o fer flexions, també poden ajudar a reduir els fogots i millorar el son.

És important recordar que sempre heu de consultar amb el vostre metge abans de començar qualsevol programa d'exercicis, especialment si teniu alguna condició mèdica preexistent. A més, és important començar lentament i augmentar la intensitat gradualment per evitar lesions.

En conclusió, l'exercici regular pot ser una manera efectiva i natural d'alleujar els símptomes de la menopausa. Des dels exercicis de Kegel fins al ioga, caminar i l'entrenament de força, hi ha moltes opcions per triar. Sobretot troba el que funciona millor per a tu, allò que t'agradi més i gaudeix dels beneficis d'una vida activa i saludable durant i després de la menopausa.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.

Deixa un comentari