Abraçar la menopausa i viure-la en positiu

Benvinguda a la teva maduresa! El primer que cal dir sobre la menopausa és que no és una malaltia, sinó un procés natural de l'envelliment que afecta en major o menor grau, però a totes les dones.

La menopausa no és només un canvi hormonal, sinó que també implica canvis físics, psicològics i socials que cal abordar de manera integral.

És important comprendre els símptomes de la menopausa i saber diferenciar-los d'altres problemes de salut, per poder prendre decisions informades sobre el tractament i la cura personal.

Aquesta etapa pot ser una oportunitat per fer canvis positius a la vida, com adoptar hàbits més saludables, explorar noves formes de sexualitat i redescobrir interessos i passatemps.

La menopausa pot afectar l'autoestima i la imatge corporal de les dones, però és possible cultivar l'acceptació i l'amor propi a través de pràctiques com ara la meditació, la visualització i la cura personal.

I finalment, no ha de ser una experiència solitària o vergonyosa, sinó que és important parlar-ne obertament i buscar suport en amics, familiars i professionals de la salut.

Des de Dàlia recomanem aferrissadament que les dones aprenguin sobre aquesta etapa de la seva vida. En aquest sentit, ens encanta el llibre “La Menopausa Conscient”, perquè aborda la menopausa des d'una perspectiva diferent, promovent la presa de consciència i la comprensió dels canvis que passen al cos i ment de les dones en aquest moment vital. Ofereix una visió holística i empoderadora de la menopausa, que convida a viure-la amb consciència, acceptació i plenitud.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.