Ús de joguines íntimes a la menopausa de forma terapèutica

Els experts en sexologia recomanen l'ús de joguines íntimes com a tractament terapèutic per a la sequedat vaginal en dones menopàusiques, especialment si no tenen una parella regular amb qui puguin practicar la penetració en les seves relacions íntimes. Aquestes joguines poden ser vibradors, dilatadors vaginals o boles pèlviques, entre d'altres.

L'estimulació de la vagina ajuda a augmentar la circulació sanguínia a la zona, cosa que incrementa la lubricació natural. A més, l'estimulació també pot ajudar a enfortir els músculs vaginals i millorar l'elasticitat, cosa que pot reduir el dolor i la incomoditat durant les relacions sexuals.

Recordeu: el sexe permet gaudir però també és salut, perquè aporta molts beneficis al nostre organisme. Si ens centrem en les persones amb vulva, cada vegada que una persona arriba a l’orgasme, a banda de gaudir, està treballant l’elasticitat del seu teixit vaginal i la seva capacitat de lubricació natural, prevenint alhora l’atròfia vaginal.

És important triar joguines íntimes d'alta qualitat que siguin segures per al seu ús i estiguin dissenyades específicament per a l'estimulació vaginal. Es recomana que les joguines siguin de materials no porosos, com la silicona mèdica, per evitar l'acumulació de bacteris i reduir el risc d'infeccions. També es recomana que les joguines es netegin després de cada ús i s'emmagatzemin en un lloc fresc i sec.

És important tenir en compte que la teràpia amb joguines íntimes ha de ser utilitzada juntament amb altres tractaments per a la sequedat vaginal, com ara hidratants i lubricants vaginals, i sempre sota la supervisió d'un especialista en sexologia o ginecologia.

 

Blog Dàlia: informació i consells per al nostre univers íntim

Llegeix aquí tots els articles del nostre Blog Dàlia sobre acompanyament a la dona al llarg de totes les etapes de la seva vida íntima i educació, salut i benestar íntim per a tothom.